Kerst en nieuwjaarsgroet

Kerstmis 2016 large 2

Vanaf vrijdag 23 december 2016 tot maandag 9 januari 2017 is ons bedrijf gesloten. U kunt ons echter bij verstoringen van onze diensten bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klanten met een SLA contract kunnen ook bellen naar het bij hun bekende SLA telefoonnummer.

Wij wensen u plezierige feestdagen en een rustige overgang naar het nieuwe jaar.

Goed doel van dit jaar

NetSolid bank

Ieder jaar staan wij stil dat bij het feit dat de wereld niet alleen draait om ICT, websites en diensten. Dit jaar steunen wij een gezin die het niet ruim heeft en met minimale middelen moet rondkomen. In overleg met Mo Mansveld van "Stichting uit de Brand" hebben wij een gezin een nieuw bankstel geschonken. Het is voor het gezin nog niet bekend en zal als verrassing binnenkort worden geleverd. 

Wij hopen dat het gezin ons gebaar waardeert en in goede gezondheid en voorspoed in 2017 van de bank kan genieten. 

Nieuwe locatie datacenter Heerlen

NetSolid SmartDC I3D Heerlen cr

Vanwege de enorme vraag naar onze online werkplekken en cloud diensten zijn wij op zoek gegaan naar uitbreiding in de vorm van een 2e locatie voor deze diensten. Zojuist hebben wij een contract getekend voor de uitbreiding van onze colocatie diensten. Vanwege onze zeer goede ervaringen met I3D in de afgelopen jaren, hebben wij voor dat bedrijf gekozen maar dan voor het datacenter SmartdDC Heerlen.

100% uptime

Lees meer

niet vergeten: Gratis Windows 10 upgrade

Windows 10 Logo.svg

Tot 29 juli gratis

Als u de gratis update van Windows 10 nog niet heeft geïnstalleerd dan wordt het tijd om actie te nemen. Als uw pc of notebook nog draait op Windows 7 of Windows 8 dan heeft u nog tot 29 juli a.s. de tijd om dit gratis te doen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het installeren van de Windows 10 upgrade is niet geheel zonder risico's. Is uw hardware compatibel, is de geïnstalleerde software compatibel of is uw internetverbinding snel genoeg? Wij kunnen deze upgrade voor al uw werkstations (pc's of laptops) uitvoeren. Onze specialisten weten waar de valkuilen liggen en lossen eventuele problemen direct op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u wilt dat wij de upgrade verzorgen.

Webruimte hosting vergroot

netsolid switch 700

Vanaf vandaag hebben wij de volgende hostingpakketten vergroot met extra harddisk(web)ruimte:

  • Basic webhosting van 500 mb naar 750 mb;
  • Advanced webhosting van 750 naar 1000 mb;
  • Enterprise webhosting van 1000 naar 1500 mb.

Joomla 3.5 update

J35

Het Joomla! project en het Production Leadership Team hebben op 22 maart jongstleden Joomla! 3.5 uitgebracht, de nieuwste in de 3.x serie. Men heeft 34 nieuwe functies toegevoegd, inclusief ondersteuning voor de recent uitgebrachte PHP 7 scripttaal, welke de website snelheid aanzienlijk verhoogt.

Update

Wij adviseren om uw website op korte termijn te updaten zodat u de nieuwste functies kan gebruiken en de laatste security patches worden geinstalleerd. Onze klanten met een Joomla CMS update/upgrade contract kunnen eerdaags de update verwachten. Heeft u nog geen update/upgrade contract, neem dan contact met ons op.

Lees meer

Responsive webdesign een must

NetSolid Responsive webdesignResponsive websites passen de website aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt. Een desktop, een tablet of smartphone en de website past zich automatisch aan de schermgrootte van het device. Het aantal beeldschermresoluties neemt alleen maar toe en responsive is daarom een belangrijke eis in de ontwikkeling van een website. Zo is er maar één website (meestel op basis van een CMS als Joomla, Wordpress of Expression Engine) die onderhouden moet worden. Bij elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Waarom een responsive website?

Lees meer

Wet bescherming persoonsgegevens (WBP)

NetSolid Autoriteit Persoonsgegevens

Vanaf 1 januari 2016 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens gewijzigd. Belangrijke wijzigingen zijn: de meldplicht van datalekken en groter boeterisico bij schending privacyregels. 

In het dagelijks leven wordt zowel zakelijk als privé de privacybescherming steeds belangrijker. En in de afgelopen jaren heeft de wetgeving zich hierop aangepast. De autoriteit persoonsgegevens heeft meer handvatten gekregen om de wet te handhaven door middel van hoge boetes.

Hoge boetes

Lees meer

Auteursrecht afbeeldingen

NetSolid Auteursrecht afbeeldingen.jpg

Afbeeldingen die je van internet kopieert mag je niet zomaar op je eigen website plaatsen. De maker van de afbeelding of illustratie heeft daar in principe  ‘auteursrecht’ op. Auteursrecht is het recht op een beeld, foto, schilderij, tekst, muziekstuk, etcetera, van iemand die iets gemaakt heeft. Hij of zij bepaalt zelf wat er met het beeld gebeurt. Als je een afbeelding wil gebruiken voor een website dan moet je vanwege het auteursrecht daar altijd toestemming voor vragen.

Mogelijkheden

Welke mogelijkheden heb je om afbeeldingen op je website te plaatsen?

Lees meer

Ingebruikname cluster

NetSolid Datacenter cr

Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt en hebben ons nieuwe High Availability cluster in gebruik genomen. Hiermee hebben wij een volledig redundant systeem opgezet met onder andere een geclusterde firewall, meerdere switches, Hyper-V cluster en een HP storage cluster. Het gehele systeem is redundant.

Microsoft Hyper-V.

De webhosting, cloud werkplekken en VPS-en van NetSolid draaien sinds kort op een geclusterd platform van meerdere gekoppelde servers en meerdere gekoppelde SAN storage. Supersnelle krachtige servers voorzien van virtualisatie middels het high-end platform van Microsoft Hyper-V 2012R2.

Lees meer

Joomla 3.4.6 security update

NetSolid joomla34graphic

Joomla 3.4.6 is vanaf 14 december beschikbaar. Dit is een belangrijke veiligheidsrelease voor de 3.x serie van Joomla die een kritiek veiligheidslek oplost en 2 kleinere veiligheidsproblemen. Wij adviseren je om websites direct bij te werken. Deze release bevat alleen de veiligheidsaanpassingen; er zijn geen andere aanpassingen gedaan vergeleken met de Joomla 3.4.5 release.

Joomla 1.5 and 2.5

Joomla levert geen updates voor End-of-life (EOL) versies maar heeft echter patches vrij gegeven, die men kan downloaden via deze link.

support

NetSolid Support cr

Hoe hebben wij onze support geregeld?

Het melden van storingen doet u bij onze supportdesk. Als het gaat om problemen en storingen op onze diensten, dan lossen wij dit kosteloos voor u op. Op basis van Best Effort, zoals u dat van ons gewend bent.

Aanvullend support

Het kan ook voorkomen dat u hulp nodig heeft of een vraag of probleem heeft die niet gerelateerd is aan ons product of onze dienst. Dit noemen wij aanvullend support. Bijvoorbeeld: u heeft een vraag over uw website of het lukt niet om de e-mail in te stellen op uw lokale werkstation, enzovoort.

Service Level Agreement (SLA)

Voor klanten die sneller geholpen willen worden en willen beschikken over gegarandeerde responsetijden hebben wij twee SLA contracten namelijk onze 9/5 SLA en 14/7 SLA. Met een SLA bent u verzekerd van goede support tegen een laag uurtarief met vooraf bepaalde reactietijden. Alleen met een SLA contract heeft u recht op telefonische support.

Lees meer

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.